Coaching is maatwerk

Niemand is gelijk, daarom zijn al mijn VIPtrajecten maatwerk. Een goede intake is hierbij erg belangrijk. Ik neem dan ook uitgebreid de tijd hiervoor. Mijn intake begint met de Energiebalans Check. Tijdens de energiebalans check brengen we samen in kaart waar jouw aandachtspunten liggen op de vier niveaus. Ik vertaal dit in een energiemeter. Je krijgt deze in vorm van een rapport met een voorstel voor een passend coachtraject. De energiebalans check kun je ook los van een VIPtraject doen. Het rapport (de energiemeter) bevat een advies op maat. Je bent uiteraard vrij om te besluiten of je hier wel of niet een vervolg aan wilt geven.

Wat mijn coaching onderscheidt van anderen

Om te herstellen bij ziekte, Burn-out of een andere disbalans, is het van belang om te werken aan meerdere aspecten van jezelf. Bij ziekte wordt vaak vooral naar het fysieke aspect gekeken. Ik ben er van overtuigd dat er meer factoren invloed hebben op een gezond en energiek lichaam. Mijn coaching richt zich daarom op 4 essentiële niveaus: fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel. Deze 4 niveaus hebben altijd invloed op elkaar. Vaak zonder dat we het zelf in de gaten hebben. Pas als je aan al deze 4 niveaus gaat werken, zal je merken dat je duurzaam meer energie krijgt en een betere kwaliteit van leven! Nieuwsgierig? Lees hier meer over de 4 niveaus.

Jouw investering in coaching 

Er zijn diverse mogelijkheden om coaching te krijgen voor meer energie, rust en balans in je leven.
Een VIP traject is de meest uitgebreide vorm van coaching en biedt de meeste waarde. Kijk hier voor de mogelijkheden. Kennismakingsgesprekken zijn gratis.

Vergoeding Coachtraject

Mijn coachtrajecten zijn particulier en worden niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Vaak kun je echter van je werkgever een vergoeding krijgen voor mijn coachtrajecten. De kosten voor coaching worden door werkgevers vaak vergoed wanneer de coaching betrekking heeft op preventie ziekteverzuim, re-integratie, duurzame inzetbaarheid of het ontwikkelen van competenties. Informeer bij je werkgever over de budgetten die hiervoor beschikbaar zijn.

Zowel jij als je werkgever zijn erbij gebaat om jou weer zo snel mogelijk vitaal en energiek aan het werk te zien. Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact met mij op.

Particulier of ZZP

Wanneer je niet werkzaam bent of als particulier de kosten voor coaching zelf wilt betalen, dan kun je deze kosten inclusief de BTW aftrekken van de belasting als scholingskosten. Voorwaarde is dat het doel van je coachingstraject gericht is op het veranderen van positie of het verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor zelfstandige ondernemers is coaching aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Voor meer informatie en de actuele voorwaarden over deze aftrekpost voor particulieren en zzp, adviseer ik je contact op te nemen met de belastingdienst.