fbpx Skip to main content

De impact van stress op jouw  lichaam is groter dan je denkt.

Vaak ontdekken we pas na lange tijd de schade van stress in ons lichaam. Het begint met kleine signalen als hoofdpijn, vermoeidheid, humeurig, stijve spieren. Komt dat door stress, zul je je vast afvragen? Ja, dat zou heel goed kunnen. Langdurig stress zorgt namelijk voor een fysieke en hormonale disbalans. En dat zorgt voor veel klachten die vaak tijdens een doktersbezoek niet ontdekt worden.

Aandacht voor mentale stress kennen we wel. Vaak weten we wel wanneer we ons te veel zorgen maken of te weinig rust inbouwen en langere tijd in de overdrive functioneren. Maar dat dit ook daadwerkelijk een diepere verstoring in ons lichaam veroorzaakt is vaak niet bekend.

De gevolgen van fysieke stress kunnen behoorlijk belemmerend zijn in jouw dagelijks functioneren. Dat zien we niet alleen bij herstel van ziekte of burn-out. Ook de impact van toxische stoffen in onze voeding, huidverzorging en soms ook medicatie kan voor een fysieke en hormonale verstoring in ons lichaam zorgen.

Wanneer we hier geen aandacht aan besteden zal herstel bij kanker, chronische ziekte en burn-out langzamer verlopen. En uiteindelijk tot chronische klachten kunnen leiden.

Het is dus uitermate belangrijk om de fysieke en mentale stress van jouw lichaam ‘te leren managen’.

Boek hier jouw stressconsult

Waarom een stressconsult?

Tijdens een stressconsult krijg jij inzicht in de verstoringen in jouw lichaam. Zowel fysiek, mentaal als hormonaal. Wanneer duidelijk is waar jouw lichaam fysiek uit balans is geraakt, kun je gericht aan de slag met het bevorderen van jouw zelfherstellend vermogen. Dit is voor iedereen anders. Maar de overeenkomst die vaak gezien wordt is een hormonale verstoring. Ook van je gelukshormonen. En daar kun je dus zelf wat aan doen met voeding, suppletie en kruiden. Hoe mooi is dat!

Hoe werkt een stressconsult?

Met de smartpulse en de biotensor meet ik de stress levels, gezondheid van je bloedvaten en eventuele tekorten in voedingsstoffen.

Met behulp van bovenstaande testen wordt een passend advies voor voeding, leefstijl en suppletie gegeven waarmee de fysieke en hormonale disbalans in jouw lichaam optimaal ondersteunt wordt en waardoor het herstel bevordert.

P.S: ook preventief geeft dit consult een mooi inzicht in jouw fysieke & mentale gezondheid en de kwaliteit van je bloedvaten.

De meettechnieken zijn gebruiksvriendelijk, snel en pijnloos.

Boek hier jouw stressconsult