fbpx Skip to main content

De mooiste ontdekking ben jezelf.

Maar bij ziekte is dat juist wat je denkt te verliezen. Jezelf.
Jouw gezondheid laat je in de steek en dat heeft zijn weerslag op jouw energiebalans en jouw omgeving. 

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om vanuit het dal de weg om hoog weer te vinden. Dat daar zoveel bij zou komen kijken, had ik toen niet in de gaten. Het is hard werken. Niet alleen fysiek verandert er veel. Ook je werk- en leefomgeving vraagt de nodige aandacht. 

Ik heb geleerd dat herstellen nooit alleen over de klacht of de kwaal gaat, maar over jou als mens. Zo kijk ik naar jouw herstelproces. Authenticiteit en eigen regie zijn daarbij voor mij de sleutelwoorden tot succes.

Ja, ik wil meer informatie en een gratis kennismakingsgesprek

Passie
Ik word blij van echte oprechte gesprekken waarbij ik mensen inzichten mag geven en bewust mag maken van hun keuzes en mogelijkheden. Om van daaruit op zoek te gaan naar een betere kwaliteit van leven. Een lichter leven. Een energieker leven. Een leven dat bij je past. Dit kunnen inzichten zijn op zowel het fysieke als het mentale vlak zijn. Voor mij is duidelijk dat deze bij elkaar horen. Het één staat niet los van het ander. Dit klinkt overtuigd en dat is het ook, maar dat is niet altijd zo geweest. Ook mijn pad is niet vlekkeloos verlopen. Ik heb mijn kruispunten in het leven gehad waarop ik belangrijke keuzes mocht (of moest?) maken. En meerdere keren heb ik genegeerd wat mijn lichaam mij al aangaf: namelijk dat ik niet mijn eigen pad bewandelde.

Op mijn 28e kreeg ik een burn-out. Zowel mentaal als fysiek was ik volledig uitgeput. Ook kreeg ik hier mijn eerste etiketje opgeplakt. Mijn darmklachten werden gediagnosticeerd als Prikkelbare Darm Syndroom. Ik had rugklachten en kreeg Hyperventilatie. Diverse therapeuten kruisten mijn pad en ik heb hier voor het eerst ontdekt dat ik heel hard aan het werk was voor anderen en mezelf daarbij volledig kwijt was geraakt. Ik vergat te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. En dan is het verdraaid lastig om jezelf te zijn. Met de juiste therapie heb ik de Burn-out overwonnen en mijn leven weer opgepakt. Vastberaden om het nu anders te doen.

 

Een nieuw pad
In mijn dertiger jaren maakte ik dus bewuster keuzes. Ik had geleerd nee te zeggen en keuzes te maken die goed voor mij waren. Ik voelde mij goed en genoot weer van het leven. Ik maakte mooie reizen en mijn interesse voor persoonlijke ontwikkeling nam na mijn Burn-out alleen maar toe. Ik leerde levenslessen uit deze Burn-out en ontdekte hoeveel invloed oude overtuigingen en onverwerkte emoties hebben op je welzijn.  Mijn innerlijke kracht ontwikkelde zich steeds meer. Ik kreeg andere inzichten en werd me veel bewuster van patronen die ik had ontwikkeld om mijzelf te beschermen. Dit was niet wie ik in essentie was en ook niet wie ik wilde zijn. Ik leerde keuzes te maken die echt bij mij pasten. Ik verliet de commerciële wereld om zelf trainer/coach te worden. De beste beslissing die ik ooit heb gemaakt. Dit voelde als van mij; dit was wat echt bij mij paste. Ik genoot van de opleiding en alles wat ik er leerde, ook al was ik vaak niet fit. Ik kreeg er ook zoveel energie van dat ik zeker wist dat dit de goede beslissing was. Iets wat zo goed voelt, moet wel het juiste pad zijn.

Ja, ik wil meer informatie en een gratis kennismakingsgesprek

Diagnose Fibromyalgie en Chronische Vermoeidheid
Fysiek ging het echter niet heel soepel. Naast darmklachten kreeg ik steeds meer last van spier- en gewrichtsklachten. Klachten die vaak veroorzaakt worden door laaggradige (onzichtbare) ontstekingen. Ik had inmiddels geleerd dat voeding een belangrijk rol hierbij speelde en leergierig als ik ben, dook ik in alles wat ik hierover kon vinden. En met succes. Want door aanpassingen in mijn voedingspatroon te maken, kreeg ik meer energie en voelde ik mij beter. Maar ik wist dat er meer nodig was en dat ik veel energie verloor door te blijven werken in een omgeving die niet bij mij paste. Tijdens mijn opleiding tot transformationeel coach gooide ik het roer om. Ik koos ervoor om ander werk te gaan doen, werk wat écht bij mij paste, met meer zingeving en waar ik veel meer voldoening uit haalde. Een parttime baan als coach in het onderwijs kwam op mijn pad. Dit was geen toeval. Dit moest zo zijn. Daarnaast startte ik als zelfstandig coach. Twee super inspirerende nieuwe uitdagingen waar ik veel energie van kreeg. Maar er waren nog steeds ook fases van ziekte en vermoeidheid. En langzaam maar zeker werd ik steeds zieker.  Zo kreeg ik diagnose Fibromyalgie en een paar jaar later Chronische Vermoeidheids Syndroom.

Hoogsensitief en Intuïtie
Inmiddels wist ik dat ik Hoogsensitief was en had ik geleerd om daar mijn kracht uit te halen. Intuïtief wist ik dat er iets niet klopte. Ik was juist bezig om mijn passie te volgen en mijn lichaam gaf tegenstrijdige signalen. Uiteindelijk had ik zoveel klachten, dat ik niet meer kon autorijden en niet meer ‘normaal’ kon functioneren. Als een dood vogeltje zat ik op de bank te wachten tot de dag voorbij was. Dit klopte niet! Dat wist ik zeker. Na veel zoeken en veel ongeloof ontdekte ik belangrijke informatie over B12 tekort. Pernicieuze Anemie. Ook wel ‘de vergeten ziekte’ genoemd. Ik wist meteen dat dit de sleutel was. Dit was wat ik al jaren had. Waarom had niemand dit ontdekt? Waarom hadden de artsen dit gemist? Door onbekendheid bij artsen. En daardoor duurde het nog bijna twee maanden voordat ik eindelijk met de juiste behandeling kon starten. De strijd die ik daar geleverd heb, zal ik nooit weer vergeten. En vele B12 patiënten zullen zich daarin herkennen. Maar wat ben ik blij dat ik niet opgegeven heb. Het herstelproces had pieken en dalen en nog steeds moet ik bewuste keuzes maken om mijn energiebalans goed te houden.

Turn pain into power
Al heel snel wist ik dat deze ziekte niet voor niks op mijn pad kwam. Turn pain into power, zegt men wel eens. En zo voelde ik dit ook. Tijdens mijn herstelproces heb ik mij daarom verdiept in vele facetten die bij ziek zijn een rol spelen. Zoals mindset, emoties, voeding en leefstijl. Al deze factoren zijn van wezenlijk belang wanneer je (chronisch) ziek bent. Het heeft mij zo veel opgeleverd, dat ik deze kennis en ervaring in een coachtraject heb samengebracht. In 2022 had ik de behoefte om mij hier nog verder in te specialiseren en heb ik de opleiding remissiecoach gevolgd. Mijn begeleiding richt zich vooral op mensen met kanker en chronische ziekte. Daarbij werk ik altijd vanuit de holistische visie en  verbind ik 4 niveaus (mentaal. emotioneel. fysiek. spiritueel. ) van welzijn en kijk van daaruit naar de invloed ervan op onze energiebalans.  Het één staat immers nooit los van het ander.

Dit alles maakt dat ik een geschikte coach voor jou kan zijn wanneer jij ook meer energie, rust en balans in je leven wilt. Het feit dat ik mij als ervaringsdeskundige goed kan verplaatsen in de ander, het klappen van de zweep ken en mij heb verdiept in diverse aanvullende therapieën (waaronder Stressologie), maakt dat ik mij daarmee als coach onderscheidt van anderen. Ik gun iedereen met kanker of een chronische ziekte meer energie en een goede kwaliteit van leven en ik geloof oprecht dat dat kan!

Ja, ik wil meer informatie en een gratis kennismakingsgesprek

Diploma’s & Papieren
Uiteraard ben ik, naast ervaringsdeskundige,  ook gediplomeerd Trainer/Coach. Nog steeds ben ik mij op dit vakgebied aan het ontwikkelen door het volgende van workshops, trainingen en webinars.

Remissiecoach (coachen bij kanker) – A Plus Opleidingen
Slaapcoach – A Plus Opleidingen
Reiki 1 – The Usui System of Natural Healing
Orthomoleculair Voedingscoach module 1 – Evenwijs
Post HBO – Transformationeel Trainen & Coachen & Groepsdynamiek
Jongerencoach –  Sonnevelt Opleidingen
PDG – Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (bevoegd Docent)
HEAO- Commerciële Economie
diverse workshoppen, trainingen en online Webinars op het gebied van voeding en leefstijl