fbpx Skip to main content

Wat betekent orthomoleculair?

Orthos is het Griekse woord voor juist, recht, gezond. Moleculair betekent ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’.

Het uitgangspunt bij de orthomoleculaire geneeskunde is, dat een ziekte eerder zal genezen bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam.

Daarbij is voeding de basis. Maar helaas blijkt al jaren dat voeding niet meer voldoende voedingsstoffen opleveren om ons lichaam in optimale conditie te houden. Daarnaast leven we in een stressvolle maatschappij en worden we veel blootgesteld aan toxische stoffen. De invloed van stress op onze gezondheid wordt zwaar onderschat. Het kan voor grote fysieke en mentale disbalansen zorgen. Kijk hiervoor ook de informatie over het stressconsult.

Naast voeding zijn vaak een of meerdere voedingssupplementen ter aanvulling nodig. Ook als je denkt dat je gezond genoeg eet, zul je zien dat je lichaam toch behoefte heeft aan extra voedingsstoffen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond, dat verkeerde voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van tal van ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes en kanker.

Het inzicht, dat voeding een geneeskrachtige werking heeft, is al bij Hippocrates (460-370 v. Chr.) bekend, getuige zijn uitspraak: “Laat uw voeding uw medicijn zijn  en uw medicijn uw voeding”.

Orthomoleculaire geneeskunde kan een belangrijke rol spelen bij de preventie en behandeling van deze en andere ziektes. Zij heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een vorm van geneeskunde die met een brede blik naar de mens kijkt en waarbij ook de verbanden tussen psyche/zenuwstelsel/immuunsysteem steeds meer in kaart worden gebracht.

In mijn praktijk pas ik de orthomoleculaire kennis toe om het zelfherstellend vermogen van ons lichaam te optimaliseren. Zodat het lichaam zelf de fysieke en mentale gevolgen van stress en ziekte weer in balans kan brengen.

Wil je hier meer over weten? Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek.