fbpx Skip to main content

Bij het opstaan voel je het al; je bent opgebrand en de dag is nog maar net begonnen.

In de huidige maatschappij draait alles om presteren en ervaren we veel sociale en emotionele druk. Deze druk is soms prettig, maar als er te weinig balans is tussen draaglast en draagkracht dan raak je uit evenwicht. En beland je bij langdurige overbelasting in een Burn-out.​

Bij een Burn-out ben je vaak op meerdere niveaus uit balans en vraagt je lichaam om rust. Maar met alleen rust ben je er nog niet. Je lichaam geeft je immers letterlijk het signaal om stil te staan en te reflecteren op je leven en je keuzes. Je krijgt de kans om opnieuw keuzes te maken en je leven opnieuw in te richten. Keuzes die beter bij je passen.

Je eigen grenzen (opnieuw) leren kennen en ook leren aangeven is iets wat veel mensen erg lastig vinden. Dat leren we immers niet op school. Maar het is wel een vereiste om je fitter en energieker te voelen.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Wat ik vaak zie is dat mensen hard aan het werk gaan om de fysieke klachten aan te pakken. Dat is absoluut  een belangrijke eerste stap. Maar daarmee ben je er vaak nog lang niet. Want daarmee heb je de oorzaak van je klachten nog niet te pakken. De oorzaak ligt vaak op een ander, dieper niveau. Want hoe zit het met je energiebalans op de andere drie niveau’s die je welzijn bepalen? Onderschat niet de invloed van je mentale, emotionele en spirituele niveau. Ook deze drie bepalen voor een groot deel je energiebalans.

In mijn coachingstraject gaan we je draaglast en je draagkracht in kaart brengen op alle vier niveau’s en leer je bewuster keuzes te maken die goed bij je passen. Keuzes die je vanuit je innerlijke motivatie maakt. Wanneer je innerlijke motivatie krachtig en stabiel is, zul je merken dat je veel meer energie krijgt. Je draagkracht groeit en je draaglast wordt minder. Een betere balans voor een mooie toekomst.

Lees hier meer over je energiebalans op 5 niveaus.

Wil jij weten op welke gebieden jij uit balans bent en waar je energie terug te winnen is? Maak dan nu een afspraak voor een gratis kennismaking.

Ja, ik wil graag een gratis kennismakingsgesprek