fbpx Skip to main content

Hoogsensitief

Hoogsensitiviteit is een prachtige eigenschap. Maar je moet wel leren hoe je dit positief kunt inzetten. Als je hoogsensitief bent, kun je vaak feilloos stemmingen en emoties aanvoelen. Je ervaart je omgeving veel intenser dan anderen. Je prikkelverwerking loopt anders en kunt zeer vermoeid raken van geluid, licht of groepen mensen. Daarbij ben je vaak vooral gericht op anderen. Je hebt een luisterend oor voor iedereen en wilt het vaak ook nog eens voor iedereen goed doen. Tegelijkertijd zijn Hoogsensitieve mensen vaak erg kritisch op zichzelf en onzeker over hun prestaties. En daar kun je dus jezelf flink mee in de weg zitten.

Wanneer je vast loopt in je hoogsensitiviteit dan komt dat vaak omdat je allang hebt afgeleerd om zo veel te voelen. Automatisch ben je meer vanuit je hoofd gaan leven. Vaak om jezelf te beschermen tegen al die ongemakkelijke gevoelens waar je geen raad mee wist. En dus ben je deels van jezelf vervreemd en heb je keuzes gemaakt die wellicht nu niet meer bij je passen.

In mijn coaching ga ik met je op zoek naar je kracht in je hoogsensitiviteit en hoe je met alle uitdagingen die op je pad komen beter in balans kunt blijven. Want juist als je Hoogsensitief bent, is selfcare een belangrijke factor. Wat wil ik nu? Wat voel ik nu? En wat heb ik nu nodig? Het klinkt eenvoudig maar als je gewend bent om je af te stemmen op de ander, dan is dit een heel onwennig. Je zult opnieuw moeten ontdekken en leren vertrouwen op je innerlijke kracht. Ingewikkeld denk je? Nee hoor, dat valt reuze mee! Ik help je er graag bij.

Ja, ik wil meer energie, rust en balans in mijn leven. Bel mij voor een gratis kennismakingsgesprek.