fbpx Skip to main content

Een leven na kanker is hard werken.

Leven na kanker, dat is iets anders dan “gewoon” de draad van het leven van vóór de diagnose weer oppakken. Lange tijd stond je leven in het teken van overleven. Ziekenhuisbezoeken, behandeling, operatie; voor iedereen is deze periode anders, maar dat het impact heeft is een ding wat zeker is.

Tijdens of na de behandelingen zijn veel voorkomende klachten: Vermoeidheid, chemobrein, angst, lichamelijke ongemakken, depressieve gedachten, niet meer (volledig) kunnen werken, etc. Daar is soms lastig mee om te gaan en wordt door de omgeving niet altijd begrepen.

Het is niet gek dat je je stuurloos voelt. Kanker zet immers je leven op zijn kop. Tijdens jouw proces focust de reguliere zorg zich vooral op jouw lichaam en de behandeling dan wel operatie. Maar mentaal en emotioneel gebeurt er vaak ook heel veel in deze fase. En daar is maar weinig aandacht voor.

En dan hoor je; de kanker is in remissie. Dit is de periode die aanbreekt wanneer je de behandelingen (operatie, misschien chemo en/of bestraling) achter de rug hebt en je de draad van het leven weer mag oppakken.

Maar…hoe dan?

Grote kans, dat jouw lichaam niet meer zo functioneert als dat het eerst deed. Je mag jezelf opnieuw gaan uitvinden en je daarnaast mag je ook nog verwerken wat er allemaal is gebeurd. Dat is veel tegelijk en het is niet gek dat dat jou even niet lukt.

Verwerken van kanker begint pas na de kanker.
Als Remissiecoach tijdens en na kanker bied ik hulp bij:

 • Aandacht voor psychische en sociale gevolgen
 • Lichamelijke effecten op lange termijn
 • Vermoeidheid
 • Angst
 • Cognitieve problemen
 • Oppakken dagelijks leven
 • Werkhervatting
 • Nazorg, herstel op het gebied van Vitaliteit
 • Voeding, Beweging, Ontspanning en Slaap
 • Veranderingen in je omgeving
 • Karakterverandering

Als coach kijk ik altijd naar jouw persoonlijke situatie en de 4 niveaus van jouw energiebalans. Daarbij gaan we samen kijken naar de stappen die jij kunt maken om zelf te werken aan meer energie, rust en balans in je leven. Want daar heb je meer invloed op dan je zelf waarschijnlijk denkt.

De centrale vraag is;
Waar heb jij behoefte aan en wat is er voor jou nodig om weer meer energie, rust en balans in jouw leven te creëren?

Dat is een persoonlijk proces en meestal geen Quick-fix. Dus kiezen voor kleine haalbare stappen.  Mijn coaching geeft jou nieuwe inzichten, helpt je verwerken en ondersteunt je bij het opnieuw inrichten van je leven. Een paar keer per jaar geef ik een presentatie over coaching bij en na kanker en wat dit voor jou zou kunnen betekenen. Klik hier voor meer informatie en de eerstvolgende datum.

Een leven na kanker, is hard werken.
Maar je hoeft het niet alleen te doen.
Voel je welkom!

Klik hier voor een vrijblijvende kennismaking
Klik hier voor meer informatie over de presentatie 'geraakt door kanker'

De opleiding Remissiecoach is ontwikkeld door Aplus Opleidingen in samen werking met UMC Groningen Comprehensive Cancer Center. Het kennisinstituut en hoogwaardig behandelcentrum in Groningen.  UMC Groningen Comprehensive Cancer Center is een spil in het regionale netwerk van kankerzorg met als missie; samenwerken aan de zorg voor kanker.

Een informatiecentrum, over (leven met) kanker waar diverse expertises de krachten bundelen om samen te werken. Regulier en complementair. Aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken en pilots die draaien op het gebied van leefstijl zoals voeding, beweging, mindfulness, vitaliteit, mind-set en coping.

Juist op die onderdelen kun jij zelf invloed uitoefenen tijdens je herstel. Dat heb ik zelf ervaren toen ik een chronische ziekte kreeg en daar help ik jou ook graag bij.

Wil je weten wat dit voor jou kan betekenen? Plan dan hier je gratis kennismaking en beoordeel het zelf.

SOS-CoachClub: Ik ben als coach aangesloten bij de SOS-CoachClub, een onderdeel van Shit or Shine voor vrouwen met/na kanker: Over SOS-CoachClub